image

Praktische tools voor jou en je medewerker

image

Overzicht GoodHabitz trainingen

Voor jou en je medewerkers is er vanuit GoodHabitz nog meer ondersteuning en trainingen voor je Vakkennis & Vaardigheden. Download het overzicht via de button hieronder en laat je inspireren.

Providerboog

De Providerboog biedt jou als leidinggevende informatie over onze providers binnen ons programma 'Hoe lekker werk jij?'. Deze kun je via de onderstaande button downloaden.

De rol van het Mobility Center

Oriëntatie of vrijblijvende begeleiding naar andere baan

Als jij en je medewerker menen dat het tijd is dat de medewerker zich verder gaat ontwikkelen en/of ander werk gaat doen binnen of buiten Facilicom, dan kun je contact opnemen met hr. Hr meldt de medewerker aan bij het Mobility Center (MC). Het MC maakt vrijblijvend kennis. Na het eerste gesprek, volgt schriftelijk advies. Instrumenten als een Talentscan of de Loopbaanverkenner en loopbaaninstrumenten als het Kernkwadrant en de RIASOC Loopbaanbaantest kunnen worden ingezet. Online testen geven inzicht in persoonlijkheid, vaardigheden, drijfveren et cetera.

Bemiddelingstraject gericht op het vinden van een andere baan

Is er reden om een medewerker te begeleiden naar een andere baan buiten de organisatie, dan kan het Mobility Center (MC) ondersteunen bij de nodige acties om die baan te vinden. Zij kunnen worden ingezet voor onder andere: een onderzoek naar de loopbaankansen; het opstellen van een CV; ondersteuning bij sollicitaties; het voorbereiden en oefenen van sollicitatiegesprekken; het bouwen van een sterk netwerk bijvoorbeeld via LinkedIn; het organiseren van werkervaringsplekken en/of het inzetten van snuffelstages en workshops/trainingen. Ook loopbaaninstrumenten als de Talentscan, de Loopbaanverkenner, het Kernkwadrant of de RIASOC Loopbaantest kunnen ook worden ingezet.

Optioneel worden workshops/trainingen aangeboden. Hierbij worden de kansen van de medewerker vergroot op het vinden van een nieuwe baan. Een sollicitatietraining, taal- of computercursus kunnen onderdeel uitmaken van deze optie.

Sollicitatietraject


Als je medewerker toe is aan solliciteren en nog niet goed weet hoe dat moet, is het sollicitatietraject geschikt. Het MC leert de medewerker in een aantal gesprekken een goed CV op te stellen, een (open) sollicitatiebrief te schrijven, waar en hoe het beste vacatures gevonden kunnen worden, hoe social media ingezet kunnen worden en hoe een sollicitatiegesprek voorbereid en gevoerd kan worden.

Begeleiding naar nieuwe baan bij arbeidsongeschiktheid (spoor 2 traject)

Als je medewerker door beperkingen (ziekte) het eigen of aangepast werk binnen de werkmaatschappij niet meer kan uitvoeren, moet een spoor 2 traject worden ingezet. Het MC begeleidt hierin naar passend werk.


Er wordt rekening gehouden met de beperkingen en vooral gefocust op mogelijkheden. Werkervaringsplekken, workshops en trainingen kunnen onderdeel uitmaken van een spoor 2 traject.

Advies

Heb je als leidinggevende advies nodig bij frequent verzuim, werving- en selectie gesprekken, overnamegesprekken, grote contractwisselingen, zorggesprekken, boventalligheid of conflictsituaties, dan kan het MC je ondersteunen.


Het MC bekijkt ieder vraagstuk met een frisse blik en gebruikt haar jarenlange expertise en ervaring om tot een advies te komen.

Je kunt de collega’s van het Mobility Center bereiken via


Annet Post (regio Noord en Oost Nederland)

T. (+31) (6) 51 58 75 22 E. apost@facilicom.nl


Saskia Fijma (regio Midden en Zuid Nederland)

T. (+31) (6) 51 38 50 45 E. sfijma@facilicom.nl


Marielle Weekhout (Noord en Zuid-Holland)

T. (+31) (6) 10 92 28 28 E. mweekhout@facilicom.nl