Het voorkomen van verzuim

Jouw rol als leidinggevende

Jij als leidinggevende hebt een cruciale rol binnen het (voorkomen) van verzuim. Zo ben jij vaak de eerste die weet hoe het gaat met een medewerker en signaleer jij het snelst signalen van verminderde inzetbaarheid. En als een medewerker zich eenmaal ziek meldt, heb jij als leidinggevende een belangrijke rol in het juist doorlopen van een ziekmelding. Hieronder vind je handige informatie die jou helpt om jouw rol zo optimaal mogelijk te vervullen. Naast cognitieve kennis is jouw houding en gedrag ten aanzien van verzuim natuurlijk ook belangrijk. Het volgen van alle stappen is slechts één kant van het verhaal. Het hebben van de juiste social skills is net zo belangrijk. Zo is het voeren van het goede gesprek in het (voorkomen) van verzuim essentieel. In het filmpje hiernaast zie je hoe je het beste het goede gesprek met jouw medewerkers voert.

Voorkomen van verzuim


Het Goede Gesprek

Het klinkt eenvoudig, maar door regelmatig goede gesprekken te hebben met je medewerkers win je al een hele hoop. Je creeert vertrouwen en een goede relatie waarin je in verbinding staat met elkaar. Het is een hippe term aan het worden, maar een goede dialoog is cruciaal in het inzetbaar houden van je medewerkers.

Het goede gesprek

Het is dus belangrijk dat je in goed contact bent en blijft met je medewerker. Maar het kan lastig zijn om het goede gesprek aan te gaan. Mijn Kracht raakt immers ook persoonlijke onderwerpen, zoals gezondheid en de privé situatie. In het filmpje hieronder geven we een aantal tips waarmee je makkelijker het gesprek kunt voeren en daar de juiste informatie uit kunt halen.

Gesprekskaart

Behoefte aan hele praktische voorbeelden van vragen die je kunt stellen? Download dan hier de ‘Gesprekskaart Mijn Kracht’.

Verantwoordelijkheden leidinggevenden

Signaleren

herken de signalen bij je medewerker die aangeven dat het wat minder goed met ze gaat. Bijvoorbeeld: minder vrolijk, minder productief, vaak afwezig, enzovoort.

Stimuleren

help de medewerker te werken aan Mijn Kracht (het inzetbaarheidsprogramma van Dunea). Bijvoorbeeld door met elkaar in gesprek te gaan, afspraken te maken en door te verwijzen naar de juiste ondersteuning binnen Dunea.

Inspireren

voorzie de medewerker van de benodigde informatie over Mijn Kracht, verwijs ze naar inspirerende voorbeelden, zoals op Mijn Portaal of in het Dunea Magazine.

Tijdig signaleren van verminderde inzetbaarheid: hoe doe je dat?

Satatium voloration pos volorem aut inuscip santur sa endignis etus, coruptatia aut fugiatis aut occullu ptatem que num exped quia volorerestia nectem a sequia et autatis. Nostiam es egi aleris noxim me vernica vividi menius in etiquam. Nostiam es egi aleris noxim me vernica patquodiu simissoliis nectem a sequia et autatis.