Vitaal blijven in drukke tijden

In drukke periodes kan je vitaliteit (ook wel levenskracht) je helpen om in balans te blijven. Maar hoe weet je of je vitaal bent? Je kent vast wel iemand in je omgeving die altijd bruist van de energie en er krachtig uitziet. Het lijkt alsof die persoon alles aan kan. Wil jij weten hoe vitaal jij bent? Stel jezelf eens de volgende vragen:


  • Hoe energiek voel je je? Ben je constant moe en vind je het lastig om ’s ochtends uit je bed te komen? Of ben je altijd in om dingen te ondernemen?


  • Welke doelen heb jij in het leven en doe je moeite om die te behalen?


  • Heb je het idee dat je genoeg kracht hebt om om te gaan met de dagelijkse ups en downs?


Als je vitaal bent, dan heb je dus de kracht, de wil en het vermogen om op een positieve manier je leven in te richten. Uit onderzoek blijkt dat de mate van vitaliteit wordt beïnvloed door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan sport en beweging, je voeding, de hoeveelheid slaap, je werk, je sociale omgeving, maar bijvoorbeeld ook de verbinding die je hebt met de natuur. Voel jij je niet altijd even vitaal? Bekijk deze factoren dan eens en bedenk waar jij voor jezelf nog meer uit kunt halen of bekijk de tips, inspiratie en workshops op de volgende pagina.