Over Samen in Ontwikkeling

Samen in Ontwikkeling


“Samen in Ontwikkeling zorgt ervoor dat jij jouw kennis en vaardigheden ontwikkelt, zodat je voldoende uitdaging hebt en mee kunt in veranderingen. Wat wil jij nog leren?”

Samen in Ontwikkeling is één van de vier thema’s van Samen Sterk. Waarom is dit onderwerp zo belangrijk en hoe draagt het bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers?

''Marel wil de partner zijn
in jouw loopbaan''

Meegaan met veranderingen

Technologisering zorgt voor een andere invulling van het werk. Andere machines, bijvoorbeeld. Bovendien veranderen wij zelf; taken die we nu uitvoeren, kunnen we als we ouder worden misschien niet meer vervullen.

Het is daarom belangrijk dat je méér kan dan wat je nu dag in, dag uit doet.

Ontwikkeling maakt je wendbaar

Op welke manier je je ook ontwikkelt, ons brein maakt bij het doen van nieuwe dingen bepaalde verbindingen aan. En hoe vaker deze verbindingen worden gemaakt, hoe makkelijker ons brein die verbindingen kan aanmaken. Dus hoe makkelijker we kunnen leren! Het is dus altijd belangrijk om te leren, zodat je, op het moment dat er nood aan de man is, makkelijker nieuwe dingen kunt opnemen. Dat maakt je wendbaar voor onverwachte veranderingen!

Ontwikkeling draagt bij aan
werkplezier en balans

Ontwikkeling geeft je de kans nieuwe dingen te proberen. Dat voorkomt dat je in een ‘sleur’ terecht komt. Bovendien creëer je voor jezelf meer keuzevrijheid. Hoe meer je kunt en weet, hoe meer mogelijkheden je hebt op de arbeidsmarkt. En doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent zorgt voor meer plezier in je werk, minder stress en daardoor een betere balans.

Ontwikkelen is makkelijker
dan je denkt

Veel mensen denken bij ontwikkeling meteen aan het volgen van een opleiding, uren studeren en moeilijke boeken lezen. Maar dat hoeft helemaal niet! Leren kan in veel verschillende vormen, voor iedereen is wel iets passends te vinden. Vinden jij en je medewerker het lastig om de mogelijkheden in kaart te brengen? Vraag dan gerust eens de HR business partner om advies.