Leesmoe? Laat je inspireren door onze selectie podcasts!


Onderzoekers McKinney & Dyck publiceerden jaren geleden al dat studenten de lesstof beter opslaan wanneer ze informatie via een podcast horen, dan wanneer ze in een collegezaal luisteren naar hun professor. We selecteerden twee podcasts die volgens ons de moeite waard zijn om te luisteren.

1


Wekelijkse podcast over de kracht van mensen in organisaties. Met praktijkvoorbeelden van ondernemers, de laatste onderzoeken en slimme tips. Met thema's als: leiderschap, organisatieverandering, arbeidsmarkt, werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en inclusie.

2


Hoe kan een goed gebrachte boodschap ervoor zorgen dat je iets doet, of dat je juist iets laat? En wat moeten communicatieprofessionals veranderen om iemand anders te kunnen veranderen? Je hoort het in BNR's Big Five van de Communicatie van Rick van Baaren, hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij aan de Radboud Universiteit, en ondernemer bij de Behavior Change Group.

De eerste podcast van eigen hand! Samen met Martine Themmen bespreken we in de podcast ‘Meer eigenaarschap aub’ een filofische kijk op de term eigenaarschap. Het is een veel gehoorde wens in het werkveld: medewerkers moeten meer eigenaarschap tonen. Maar is dat wel altijd mogelijk? Martine schreef er ook een whitepaper over die je hier kunt lezen.