Van Werkstress naar Werkplezier

De week van 12 t/m 15 november is landelijk uitgeroepen tot Week van de Werkstress. Dit jaar staat de week helemaal in het teken van preventie en werkplezier en natuurlijk laten we dat niet ongemerkt voorbij gaan.


Volgens onderzoek van TNO is werkplezier een krachtig middel om te voorkomen dat een gezonde werkdruk omslaat in ongezonde werkstress. In dit online magazine dat we samen met onze partners InHealth en Zilveren Kruis hebben samengesteld vind je tips en suggesties om werkplezier te verhogen en werkstress te verlagen. Ook bevat het links naar bestaande instrumenten en hulpmiddelen die je zelf of samen met je team kunt inzetten om erachter te komen welke buffers jij inzet om werkstress tegen te gaan.


Gezond de Winter door

De wijkverpleging was de voorloper met het evenement 'Gezond de Winter door' op 1 november. Een geslaagd en plezierig

evenement waaraan alle medewerkers konden deelnemen met workshops zoals handmassage en mindfulness (Hakuna Matata) en er was veel ruimte voor ontspanning. Toch willen we de week van Werkstress naar Werkplezier niet ongemerkt voorbij laten gaan. Op de laatste pagina kun je zien op welke wijze er je hier zelf nog invulling aan kunt geven alleen of samen met je team.

Bekijk & download deze tips!