image

Wat en waarom?


Een goede werk-privé van jouw medewerker – waarom is dit zo belangrijk voor jou als leidinggevende? Medewerkers die het gevoel krijgen dat er goede ondersteuning is voor werk-privébalans zijn tevreden, daarbij kan het zijn dat ontevreden medewerkers eerder geneigd zijn om een organisatie te verlaten. Gelukkig is dit op verschillende manieren te voorkomen!


Vaak ontstaat een verstoorde werk-prive balans als de belasting op verschillende gebieden, zowel thuis als op werk, oploopt. Hierdoor kan de medewerker de controle op het werk verliezen. Een te hoge werkdruk kan er ook voor zorgen dat een werknemer onvoldoende rust en ontspanning ervaart, waardoor (psychische) klachten kunnen ontstaan. Het is daarom van groot belang om als leidinggevende ondersteuning te bieden op dit vlak en om samen met de medewerker in kwestie te zoeken naar oplossingen.


Het is belangrijk om te beseffen dat het verminderen van werkdruk niet de oplossing is, maar dat de werknemer vaardigheden en energiebronnen benut, zodat op efficiënte wijze invulling kan worden gegeven aan het werk, wat de medewerker beschermt tegen klachten en overbelasting, nu én in de toekomst.

image