5 tips & tricks voor de
komende periode

Tip 1: Steptember & Stoptober

Wil je je medewerkers in de benen krijgen en hun peuken voorgoed uit laten drukken? Dat kan wellicht goed in de maanden steptember en stoptober. Steptember: Ga de uitdaging aan en zet een maand lang elke dag 10.000 stappen per dag. En als je helemaal voluit mee wil doen, kun je je laten sponsoren voor mensen met cerebrale parese.

Stoptober: Stoppen met roken is moeilijk. Zeker als je het alleen doet. Gedurende 28 dagen in oktober kun je de sigaret laten liggen samen met vele anderen.

Tip 2: 'Het feestje van HR'
(bijeenkomst van Rumbold)

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid wordt vaak wel ‘het feestje van HR’ genoemd. Met als gevolg dat management, leidinggevenden en medewerkers vaak een afwachtende houding hebben en niet echt in actie komt. Herkenbaar? Voor leden van Rumbold, een kennisplatform dat professionals bij elkaar brengt om te leren van elkaar, organiseren Stork en Inhealth een inspiratie- en werksessie waarbij ze ingaan ook de vraag: ‘Hoe maak ik vanuit mijn rol impact op duurzame inzetbaarheid?’.

8 november

12 november

Tip 3: ESF-subsidie voor duurzame inzetbaarheid

Er zijn veel denkbare oplossingen om je medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ingewikkeld? Kostbaar? Misschien. Maar gelukkig biedt het Europees Sociaal Fonds een subsidieregeling tot €12.500 voor het inwinnen van advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid! Het eerstvolgende aanvraagtijdvak opent op 12 november. Het sluit al op 16 november, dus zorg dat je op tijd voorbereid bent.

Tip 4: Week van de Werkstress

De week van 12 november staat in het teken van werkstress. Verschillende organisaties brengen dit onderwerp extra onder de aandacht bij hun medewerkers. Stressgerelateerde ziekten zijn immers een van de grootste oorzaken van verzuim. Toch kan stress ook positieve gevolgen hebben, wat niet iedereen weet. Een goede reden dus om hier ook met jouw organisatie bij stil te staan.

12 t/m 15 november

20 november

Tip 5: Tomorrow@Work

Wil jij als professional meer voorbereid zijn op de toekomst van werk? Weten wat er op jouw organisatie afkomt als het gaat om disruptieve innovaties zoals robotisering en Artificial Intelligence? Op dinsdag 20 november vindt het evenement Tomorrow@Work plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort.