5 tips & tricks voor
de komende periode

Tip 1: Derde aanvraagtijdvak ESF

Er zijn veel denkbare oplossingen om je medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. Ingewikkeld? Kostbaar? Misschien. Maar gelukkig biedt het Europees Sociaal Fonds een subsidieregeling tot €12.500 voor het inwinnen van advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid! Heb je de eerste twee aanvraagtijdvakken gemist? Tussen 8 en 12 april heb je een nieuwe kans. Zorg dat je op tijd voorbereid bent, want er komt wel wat bij kijken.

Tip 2: Inhaakkalender
duurzame inzetbaarheid

Met de inhaakkalender ben je er altijd op tijd bij om een leuke actie te verzinnen voor je medewerkers of door een relevant artikel op het intranet of in het personeelsblad. Bijvoorbeeld: in maart is er een nationale complimentendag en de boekenweek, in april is het wandel naar je werk dag, secretaressedag en werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk en op 1 mei vieren we de dag van de arbeid.

11 april

Tip 3: Gamification: Spelen als
motor voor gedragsverandering

Eerder in dit magazine was Teun Aalbers aan het woord over gamification. Rens de Boer had kennis opgedaan tijdens een workshop over gamification, georganiseerd door het NRC. Wil jij je ook verdiepen in gamification? Diezelfde workshop wordt nogmaals aangeboden op 11 april in Utrecht.

Tip 4: Gratis ontwikkeladvies voor 45-plussers

Herkenbaar? Jonge medewerkers staan te trappelen zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien, maar oudere medewerkers zijn lastiger in beweging te krijgen om hun pad te bepalen. Uitvoering van Beleid van het SZW biedt tijdelijk (tot 10 januari 2020) een subsidie waarbij 45-plussers in aanmerking komen voor gratis ontwikkeladvies.

tot 10 januari 2020