Jouw rol als leidinggevende


Net als onze omgeving, zijn jijzelf en je medewerkers continu in beweging. Daarom vraagt inzetbaarheid om continue aandacht. Om medewerkers gezond, vitaal en met plezier hun werk te laten doen heb jij als leidinggevende een belangrijke rol. Welke bijdrage zou jij daaraan kunnen leveren?


  • Je signaleert verminderde inzetbaarheid en gaat in gesprek
  • Je stimuleert het goede gedrag om gezond, veilig, in ontwikkeling en in balans te blijven
  • Je bent een voorbeeld en je inspireert
  • Je wijst de weg naar passende ondersteuning


Jij bent er als leidinggevende dus verantwoordelijk voor om aandacht te hebben voor de inzetbaarheid van je medewerkers en tijdig te signaleren en te ondersteunen. Natuurlijk zijn medewerkers ook zelf verantwoordelijk. En ook collega’s kunnen helpen, om samen sterker in het werk te zijn. Zij zijn, samen met jou als leidinggevende, de ‘eerste ogen’ op de werkvloer. Wie heeft welke rol?

Tip!


Plan wekelijks een momentje voor jezelf in om bewust aandacht te hebben voor inzetbaarheid. Juist in je drukke rol als leidinggevende. Zo maak je er (nog meer) een gewoonte van en verdwijnt het thema niet naar de achtergrond.


Wat doe je op die momenten?

Bedenk: Welke medewerkers lopen risico op uitval? Welke medewerkers zitten niet meer op de juiste plek? Zijn er deze week signalen binnen gekomen die impact kunnen hebben op inzetbaarheid of verzuim? Waar kan ik experts voor inschakelen?

Hoe herken je signalen?

Per thema van Samen Sterk zie je hiernaast mogelijke signalen die kunnen betekenen dat een medewerker minder goed in zijn vel zit.


Door hier regelmatig bij stil te staan breng je de huidige (en toekomstige) inzetbaarheid van je medewerkers voor jezelf in kaart. Signalen ga je eerder herkennen, waardoor je eerder kunt handelen. Uiteindelijk heeft dit als doel om uitval vóór te zijn en medewerkers sterk(er) in hun werk te laten zijn!