Een introductie
op Samen Sterk

Van Samen Gezond
naar Samen Sterk


In 2012 startten we met het programma Samen Gezond. Want om lekker aan het werk te zijn en te blijven is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Gezonde voeding, voldoende beweging, een verantwoorde leefstijl. Niet alleen medewerkers, ook Marel heeft er veel baat bij als medewerkers gezond zijn en lekker in hun vel zitten. Daarom ondersteunde Marel Samen Gezond zo veel mogelijk. Bekijk hieronder de tijdlijn met een aantal hoogtepunten van Samen Gezond.


Samen Gezond werd enthousiast ontvangen. Bijna elke medewerker bij Marel kent het programma en veel mensen zijn geïnspireerd om gezonder te gaan leven!

En nu?

Nu, 6 jaar verder, is het tijd voor de volgende stap. Er is namelijk méér nodig dan een goede gezondheid om ‘duurzaam inzetbaar’ te zijn. Duurzame inzetbaarheid betekent dat je tot je pensioengerechtigde leeftijd in staat bent om je werk optimaal te kunnen blijven verrichten, rekening houdend met de ontwikkelingen in de wereld, bij Marel en bij jezelf. Denk hierbij aan de hoger wordende pensioenleeftijd, technologische ontwikkelingen en krapte op de arbeidsmarkt. Bovendien willen we ook tíjdens ons pensioen nog fit en vitaal zijn en van onze oude dag kunnen genieten.

We hebben in 2018 gekeken wat voor medewerkers van Marel de belangrijkste thema’s zijn om duurzaam inzetbaar te zijn. Naast gezondheid bleek dat veiligheid, balans en ontwikkeling te zijn. Meer over deze thema’s vind je op de volgende pagina. Ook is er in 2018 gewerkt aan de ontwikkeling van Samen Sterk, inclusief scan, portaal, de nodige ondersteuning en de toolboxen voor leidinggevenden. Bekijk hiernaast de hoofdlijnen van Samen Sterk in 2019.

Daarom hebben we al deze thema’s samengebracht onder één paraplu: Samen Sterk. Want door duurzaam inzetbaar te zijn sta je sterk en dat is een verantwoordelijkheid van ons samen!